nevermind i'll find someone like you


En vecka gammal bild från när jag och Sandra låg ute på gräsmattan och åt jordgubbar!

Just nu sitter jag näst intill själv i stugan. Elias ligger och sover och de övriga for ut och plockade hjortron en sväng. Jag följde med och plockade både igår och tidigare idag och kände att det räckte, så jag stannade gärna som barnvakt. Har inte kommit upp i det stadiet att jag kopplar av i bärskogen, blir mer less, rastlös och får några små utbrott på de miljontals knotten som svärmar runt en och in i näsan och öronen. 

Vi kom upp hit sent på fredagkväll och på lördagen var vi en sväng på Överkalix marknad. Väldigt överskattat egentligen, men ändå någon form av tradition. Jag och pappa var och lade ut nät i sjön här i närheten på lördagkväll och på söndagsmorgonen vittjade pappa och vi fick runt tjugofem abborrar och jag tror faktiskt att alla var i bra storlek! Så här i skogen frossar vi i prinicip i norrländska delikatesser; slevar upp hjortronsylt och äter rökt firre tills vi storknar (det är okej att överdriva)

Nu börjar jag dock bli lite less på naturlivet, tycker en helg skulle ha varit lagom. Om jag inte står ut tills onsdag då Sofi troligen far hem, så hoppar jag på bussen och rullar mot L-Å redan imorgon. Jag har inte jättestor lust att spendera hela min sista, lediga vecka här innan parkarbetet börjar... Tre veckors arbete är inte mycket att se fram emot och det hela blir inte festligare av att jag får pengarna först i september! Men man ska ju tänka positivt- jag får ju iallafall pengarna förr eller senare.

Måste bara tillägga att bilkörandet också går framåt! Kan iallafall växla utan att behöva fundera särskilt mycket på vilken växel som är åt vilket håll och det är ju alltid att plus. Att hitta dragläget och starta i backe går mindre bra och bättre går det inte när jag skriker och blir frustrerad, men det kommer väl så småningom. X antal andra har ju lärt sig att köra bil, så då borde väl jag också klara av det.

Hehe, märker att jag skriver få men långa inlägg nu, men det är ju lika! FRED UT.

the last six daysDen här veckan har känts ganska somrig och jag har faktiskt tagit tillvara på värmen och solens strålar! Tillbringade måndagen och tisdagen ute på stora storasysterns gård i Boden och sov över från tisdag till onsdag. På onsdagen brummade vi till en strand och jag vågade ta årets första dopp! Vi låg och grillade oss där några timmar innan vi återvände till Boden för snabbdusch och fix innan vi for in till stan för kvällsöppet. Fick lite utlandskänsla när det var varmt ute och man kunde gå på stan och fynda under kvällstid, sommaren är bra ibland!

Torsdagen började med ett besök på vårdcentralen för att få lite ordning på min allergi. Fick ny medicin och nu är det verkligen på bättringsvägen, skönt! Sen brummade jag och madre till Svartöstan och plockade upp hennes kompis (eller heter det väninna när det gäller mammor?) Anna på vägen. Där låg vi och solade några timmar och sen for jag ut med Sandra en sväng på kvällen/natten. Vi gick och plockade blommor där vid ett-två på natten, det är ju ändå rätt normalt..

På fredagen begav jag mig också till Svartöstan tillsammans med mamma och Anna och lade mig i en solstol. Efter ungefär en och en halv timme kom Emmelie och gjorde oss sällskap och vi for och plaskade i vattnet som åttaåringar (visserligen är vi inte så långt ifrån, men ändå.) På kvällen försökte vi oss på en grillning- jag, Emmelie och Sandra, men värmen/glöden råkade ta slut efter att kycklingfiléerna var klara så vi fick färdigställa resten i ugnen. Kan inte intyga ifall det smakade bra eftersom jag var så täpp i näsan så jag knappt kände någon smak. Elin svängde även förbi en sväng och efter att hon farit tog vi en traditionell cykeltur till stan. Somnade klockan tre och var tvungen att vakna nio idag för att befinna mig på introduktionsutbildning för B-körkort klockan tio. Satt och gäspade i ett kvavt källarrum i fyra timmar innan jag fick åka hem. Jag och my partner in crime- mamma, åt en tidig middag innan vi körde till Boden och hämtade Elias som sover här. Sen for jag till Emmelie en sväng innan vi cyklade till stan, köpte med oss en chailatte från Roasters och placerade oss i Norra hamn. När det blev för kallt gick vi till Caisa, som Emmelie känner, för att låna fingervantar och kissa lite (såklart), innan vi cyklade hemåt. Jag råkade fastna här som vanligt när jag kom hem, men nu ska jag lägga mig och se några How I Met Your Mother-avsnitt innan jag ska sussa.

Då vet ni det.

RSS 2.0